Drobečková navigace

Úvod > Události a akce > Akce v okolí

Akce v okolí


Tvořivý zámek I – sobotní podzimní ateliéry pro děti

Zámecké lektorky připravily pro děti pravidelné sobotní odpoledne s výtvarným ateliérem a zábavně-vzdělávacím programem v areálu zámku. Pro koho jsou ateliéry určené? ideálně pro děti ve věku 4 – 12 let počet míst na workshopu je omezený na max. 20 Co děti zažijí? Každé sobotní odpoledne má jiné téma, které vždy vychází z dění v přírodě a koloběhu roku. Připravili jsme pestrý odpolední program se zámeckými lektorkami s pedagogickým vzděláním. Těšte se na tvoření, vaření, pečení nebo procházku v přírodě. Termíny a témata ateliérů: 11. září / Koulelo se jablíčko 18. září / Poznáváme podzim 2. října / Hrajeme si s větrem 9. října / Hledáme barvy podzimu 16. října / Vaříme šípkový čaj 23. října / Dušičkové tvoření 6. listopad / Svatomartinské tvoření I. 13. listopad / Svatomartinské tvoření II. 20. listopad / Ondřejské tradice Jak dlouho ateliér trvá?: cca 3 hodiny (od 14:00 do 17:00) Kolik ateliér stojí?: 160 Kč/ dítě/ 1 ateliér cena zahrnuje: odpolední program, pitný režim, výtvarný ateliér a zábavně-vzdělávací program v Muzeu nové generace a v areálu zámku doprovod má vstup zdarma Jak dítě přihlásit? Pošlete email naší lektorce Markétě Sobotkové na sobotkova@zamekzdar.cz – uveďte jméno a věk dítěte a kontakt.

Více

Gastrovečer s překvapením na Zámku Žďár

Datum konání

Spojení vytříbených chutí s hudebním překvapením...To je degustační večeře o sedmi chodech spárovaných s kvalitními víny. Při tvorbě banket menu, které sestává z lahodných pokrmů o sedmi chodech z ryb i zvěřiny místní provenience, byl kladen důraz kvalitu, lokálnost i příběhy jednotlivých surovin s přihlédnutím k sezónnosti. Chody budou navíc spárované s tím nejkvalitnějším moravským vínem. Během společenského večera na III. zámeckém nádvoří, na který je doporučen dress code ve stylu nedbalé elegance, se můžete těšit také na hudební překvapení. V případě chladného nebo deštivého počasí se Gastrovečer uskuteční ve freskových sálech. „Kvalitní gastronomie stojí nejen na výjimečných surovinách, ale také na lidech, kteří surovinám vdechnou život, aby byl zážitek co nejlepší. Návštěvníci Gastrovečera se mohou těšit například na Makový cheesecake se švestkovým želé od naší absolventky Terezy Zelené, která je mimo jiné absolutní vítězkou prestižní mezinárodní přehlídky kuchařů a cukrářů Gastro Hradec,“ vysvětluje ředitel SŠG Adolpha Kolpinga Jiří Cočev. Studenti školy se mohou pyšnit také přípravou několika banketů pro prezidenty, papežského legáta, olympioniky a mnoho dalších známých osobností. „Stejně jako se náš tým stará o prezidenty, bude se starat i o vás. Gastronomický zážitek podpoří také tým pozorných číšníků a servírek,“ doplňuje Cočev. BANKET MENU: Přípitek: Sklenka sektu (francouzské crémant Studený předkrm I: Pošírované křepelčí vejce podávané na lůžku trhaných salátů Studený předkrm II: Zvěřinová paštika ve slaninovém mantlu (zvěřina z honitby Kinský Žďár) podávaná s hruškou a brusinkami Polévka: Dýňový krém Ryba: Filet ze pstruha (dodavatel Rybárna Kinský) podávaný s pažitkovou omáčkou a vlažným salátem z červené a černé čočky Hlavní chod: Vepřová panenka připravovaná metodou „sous-vide“ podávaná s celerovo-bramborovým pyré a glazovanou červenou řepou Dezert: Makový cheesecake se švestkovým želé Zmrzlina: Citrónový sorbet Káva a digestive: Espresso, cappuccino Nicaragua San Juan (chuťové tóny: oříšek, smetana a čokoláda) výběrová káva 100% arabika (pražírna Kafe Křižka) Janneau VSOP – Armagnac Špičková odrůdová jakostní vína s přívlastkem: Sekt – francouzské Crémant Náš Vlašák 2018, suché, pozdní sběr (vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov) Tramín červený, pozdní sběr 2019, polosuché (vinařství Ilias, Pavlov) Cabernet sauvignon – červené, výběr z hroznů 2018, suché (vinařství Bíza Čejkovice) Nealkoholické nápoje: Džbány s vodou, citrusy a mátou Menu pro vás připravuje tým kreativních mistrů kuchařů a jejich studentů žďárské Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga. Důležité informace: Předepsaný dress code: nedbalá elegance (smart casual) Kapacita je omezena na 60 míst. Kapacita jednoho stolu je 10 osob. V případě chladného nebo deštivého počasí se degustační večer přesouvá do Freskových sálů zámku. Návštěvníkům z větších dálek doporučujeme zarezervovat si pro tento večer ubytování přímo v zámeckém areálu. Vstupenky: Cena vstupného na gastrovečer: 1 800 Kč / osoba V případě koupě dvou vstupenek: 3 200 Kč / 2 osoby Vstupenka zahrnuje šestichodové menu s přípitkem, vína spárovaná s chody a hudební zážitek. Vstupenky zakoupíte v Turistickém informační centru Zámek Žďár a Turistickém informačním centrum Žďár nad Sázavou Chci koupit vstupenku: předprodej v TIC Zámek Žďár nad Sázavou / hotově i kartou předprodej v TIC Žďár nad Sázavou / hotově online

Více

Předvánoční jarmark

Přijďte si vychutnat předvánoční atmosféru v kouzelném prostředí Zručského dvora, v blízkosti zámku ve Zruči nad Sázavou. Na adventním jarmarku můžete zakoupit dárky pro své blízké nebo vánoční dekorace pro útulný domov. Vánoční atmosféru navodí vystoupení žáků zručských škol a tanečních kroužků, vůně svařáku a vánoční koledy. Se setměním bude slavnostně rozsvícen vánoční strom před zámkem.

Více